Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

KENALI KU

ASSALAMMUALAIKUM
Kepada semua pembaca blog ku..

Terbangnya warkah ini untuk memberitahu bahawa aku amat2+sangat2+bangat2 menghargai penat leleh korang baca blog aku nie..he3 kepada sesiapa yang sudi singgah selalu terima kasih sgt2.. aku amat menghargainya..walaupun kadang2 blog aku nie syok sendiri..he3,xkisah la yang penting korang sudi baca..

kepada kenalan baru salam perkenalan pada u all..

Friday, 15 June 2012

Macamana nak tahu waktu subur wanita

Salam semua..
hari ini kita akan belajar sesuatu yang baru..baru sangat2!
bagi yang merancang nak ada zuriat mahupun yang tidak (untuk org dah kahwin je tau..) 
benda ini amat penting..

Untuk pengetahuan korang usia perkahwinan aku telah mencecah 9 bulan
sekejap je kan.. tapi masih lagi belum ade rezeki
ade gak sedara mara, kawan2 semua tanye..
'belum ade rezeki' tu je yang aku mampu jawab..
dulu masa 2bulan awal perkahwinan aku dah ade isi dah..tapi sebab aku xtau
kebetulan kg suami aku ade wat kenduri,
hanya kerna angkat & basuh pinggan je.. terus gugur
sedih gile time tu.. tapi tu la dah xde rezeki sebenarnya..
angkat & basuh pinggan nak jadi sebab jee
tapi ade gak yang faham..

Disini aku nak kongsi sesuatu
macamana kita nak tahu waktu subur kita..
haa... mcmane ek?
mula2 aku pun xberapa faham..
tapi setelah aku baca tentang ini di http://www.babycenter.com.my (sumber rujukan)
baru la aku faham..

   Step 1:
   Buka la website http://www.babycenter.com.my


   Step 2:
   Klik pada Getting pregnant kat kolum atas 



   Step 3: 
   Klik pada Ovulation Calculator




             Getting pregnant    * Pregnancy     * Labour & Birth    * Baby    * Toddler    * Preschooler    * Community


5 comments:

wahida said...

bagusnya info ni...

terima kasih berkongsi...

Adyla said...

thanks dear..

ieda said...

gud info
kena banyak bersabar dlm semua hal dik , nak2 melibatkan zuriat .. yg penting berdoa itu dah buat dan x akan lupe kan ;)

sabar ye dikk .. adik akak dah 9 tahun menanti zuriat dikk .. lagi sedih kan .. kalau adik 9 bulan .. ada org dah bertahun .. bayangkan berapa juta soalan yg mereka kena dgr dan tepis .. sedih ..

memang kena kuat dan usaha ;)) insyaallahhh dia maha kuasa ...

Adyla said...

ieda ; thnks kak..insyaALLAH..=)

Nur Ezqy said...

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

Total Pageviews