Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

KENALI KU

ASSALAMMUALAIKUM
Kepada semua pembaca blog ku..

Terbangnya warkah ini untuk memberitahu bahawa aku amat2+sangat2+bangat2 menghargai penat leleh korang baca blog aku nie..he3 kepada sesiapa yang sudi singgah selalu terima kasih sgt2.. aku amat menghargainya..walaupun kadang2 blog aku nie syok sendiri..he3,xkisah la yang penting korang sudi baca..

kepada kenalan baru salam perkenalan pada u all..

Saturday, 16 April 2011

MinTAk IdEA KoRanGgg..

Hi semua..jap lagi aku nak g survey baju pengantin korang ada idea x nak cari kat mane..aku banyak x tahu. Nie pon nak ajak cousin aku gi..tapi xconfirm lagi, takut dia ade hal je.. Anyway aku ade gak tengok2 kat internet nie..ade gak yang berkenan..tapi, bile tengok $$$ mak oi..terbeliak mata aku tengok! Aku kalo boleh, nak yang sedang2 je..xmampu gak nak cari yang mahal2..aku kalo boleh xnak terlibat ngan 'hutang piutang menjerat leher' niee..susah nanti. Bukan nak cakap besar..tapi mengikut kemampuan aku, yang xseberapa nie..kena fikir 2 3 4 5 6 kali nak berhutanggg.. kORang ade xtempat bersesuaian ngan kemampuan aku nie??kalo ade korang cakap la k.. kALO leh area JB la..

....sayonaraaa...

Thursday, 14 April 2011

Nak Share Je


FIRE WORK AT DISNEYLAND HONG KONG

6.50PM


6.55PM


7.00PM


7.15PM









Pelik tapi BENAR



Cube tengok telur nie betul2
ia melekat!
Pelik kan??
Kalo manusia ade, kembar seiras
telur pon ade, kembar sebiji
Pape pon kuasa tuhan..
nie tandanya
zaman nak berakhir
dylaa..sedo2 la cikit..
bila sebut je macam nie
rasa takut sangat
dosa banyak pahala kurang..
kawin pon belum nie
YaALLAH takutnye..

Tentang Cinta


10.04.2011 - Sunday 2.15pm
Ari ahad lepas genap setahun
pertunangan aku ngan Si dia
dah masuk saat2 yang mendebar2kan nie
ahad lepas rombongan Si dia
datang hantar duit hantaran
terasa lah 'kaya' sekejap hehehe...
kebetulan mak aku x berapa sihat lagi
nak masak pon dia xmampu lagi
dengan berbekalkan semangat nak jumpe tunang
kul 5:30am aku dah bangun
awal gile..
xpenah ari minggu
aku bangun awal macam nie..
gatal! hehehe
pagi2 aku kemas rumah, basuh baju n g pasar
pastu balik terus masak
adik aku ade lah tolong cikit2..
budak lelaki korang faham2 je la


pas tu cousin aku
pon datang tolong masak
nak harapkan aku
payah la.. budak baru belajar masak katakan..
(buah cempedak diluar pagar,
ambil galah tolong jolokkan
saya budak baru belajar,
kalo salah tolong tunjukkan)
takut xberasa lak..wat malu jee.. :)

tapi kalo korang nak tahu
time tu bagi ape keje pon
xterasa penat..hehehe
orang paling rajin
(leh dapat award nie bagi
pencalonan tunang sape paling rajin)
terasa sayang lak
xambik pic lauk pauk yang aku masak
hehehe..(poyo!)


syukur la
akhirnye bila dah dapat date yang tetap
rasa lega gile
aku nak booking pape pon senang pasnie
korang doakan la semuanya berjalan dgn lancar..
dan 02.10.2011 tarikh aku confirm bakal dimiliki..AMINNN




Gelak Sampai Gulingg

Belanja


Bedah


Balas Dendam


Bahasa Asing


Awasi

dulu... & sekarang!!


hi semua..
dah lame x update blog nie
kadang2 mood xde
nak cite panjang pon
xde idea..hehehe (alasan la tu..)



Anak sape nie???
jeng..jengg..jenggg..
jangan terperanjattt...
nie bukan anak sape2
nie 'AKU' time kecik2 dulu
time tu hinggus pon mak tolong buangkan
apa yang mak pakaikan ikut je
baju kurung pon baju kurung lahh
pas mandi mak cakap
dia suke sapu bedak banyak2
baru orang tahu tanda dah mandi..katanye
dulu mak xbagi rambut panjang
kecik2 susah nak jaga
potong pendek kemas..
so, aku kene la ikuttt
kecik2 lagi xtahu melawa..



sampai la...
dah besar panjang pon aku pakai baju kurung lagi
mak cakap "ppuan melayu kena pakai bj kurung
baru nampak keayuannya.."
mak cakap kononn..hehehe
time nie dah pandai la cikit2 melawa
bedak dah xpenuh macam tu lagi
rambut pon dah pandai berfesyen

dulu dan sekarang memang dah lain
pape pon aku sayang mak aku..!!!
love u mak!!

p/s : sebab mak aku gak la..
gambar aku kecik2
ade lagi..
sebenarnye
bukan setakat gambar je
tapi baju time baru2 lahir,
baju gaun time aku jadi pengampit,
baju mak kait sendiri,
buku aku time tadika n sekolah rendah,
lukisan yang penah aku lukis time sekolah dulu..
mak cakap kenangan
nanti bila aku ade anak
dia nak turunkan lak
kat anak akuu..
malu nyee tapi amin..














Monday, 11 April 2011

Gelak Sampai Gulingg

Arus Perubahan


Anti Virus


Ambil Tahu


Ambil Kesempatan


Ajaib


Air Sungai


Alasan





















Saturday, 2 April 2011

Date/Day : 03 April 2010/Saturday
Venue : 129 Jln Pantai, Bakar Batu, JB

Kedatangan member2 office aku..






With my mum



Member2 aku..




Tepat 2.15pm
Rombongan pihak lelaki sampai..
dari muar ke JB



nie lah saat yang ditunggu2..
hehehe..
gatal betul..
saat nie bakal mak mentua aku
yang sarungkan cincin
cincin itu lah lambang
dia telah mengikat aku..
pehh..jiwang gile ayattt..
aahh..aku telah dipunye!






Abah aku tengah berucap..













"CINTA & HATI KU HANYA SATU,
DAN SATU ITU 
TELAH KU BERIKAN PADA MU.." 



nie kek kukus special..
mak aku sendiri buat..


 akhirnya..
selamat gak majlis pertunangan aku..
"semoga hubungan ini kekal
bersama rasa cinta 
antara kita..amin!"

Total Pageviews