Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

KENALI KU

ASSALAMMUALAIKUM
Kepada semua pembaca blog ku..

Terbangnya warkah ini untuk memberitahu bahawa aku amat2+sangat2+bangat2 menghargai penat leleh korang baca blog aku nie..he3 kepada sesiapa yang sudi singgah selalu terima kasih sgt2.. aku amat menghargainya..walaupun kadang2 blog aku nie syok sendiri..he3,xkisah la yang penting korang sudi baca..

kepada kenalan baru salam perkenalan pada u all..

Monday, 21 January 2013

Peristiwa 1

Selamat Petang semua.

Petang ini membuatkan aku betul2 rasa macam nak tumbuk muka orang. Korang tahu kenapa?? Sebabnyee.. adalah Si Penyapu nie dah buat aku naik angin. Main tuduh2! 

Ceritanya macam nie, aku bekerja sebagai secretary tetapi skop kerja aku bukan skop secretary sahaja, tetapi Pembantu Admin, Document Control, Tukang Sapu, Asst Supervisor & Kuli. Aku bekerja di sebuah company main-con (kami buat sebuah universiti di pasir gudang) so sementara under defects & maintenance, kami terpaksa duduk kat sini menjaga worker2 india kami. Memandangkan supervisor yang sebenarnya telah ditransfer, jadi kami yg tertinggal kat sini lah kena take over kerja2 supervisor tu. 

Dipendekkan cerita, kemarin aku round site & tengok worker2 aku buat kerja. Selepas tu, datang lah sepupu aku yang kebetulan memang study kat universiti berkenaan dan berbual dengan aku. Sedang syok berbual, tiba2 datanglah Si Penyapu nie tengok kami berbual. Peduli apa aku, dia berbual boleh kenapa aku xboleh.. ok lah, aku ingat habis situ je. Rupanya, dia boleh cerita kat orang yang aku berbual dengan worker aku & menganggu kerja2 mereka. Dia boleh pusing balik apa yang dia nampak tu, jadi 100% fitnah! Untuk maklumat korang, aku nie kan pregnant jadi pergi & balik kerja suami tercinta yang hantar & ambil. So, aku balik bergantung pada suami aku ambil pukul berapa lah. So, Si Penyapu nie menuduh aku berbual dengan worker sementara suami aku datang ambil. Memang aku baik dengan semua worker aku, & mereka lebih suka serta selesa bercerita apa sahaja problem pada aku berbanding Penyapu nie. Tapi, xbermakna bila semua orang dah balik kerja, kami mengambil peluang untuk berbual & kerja terabai. Kalau aku betul2 buat, aku mengaku..& aku xkisah sangat lah. Ini tak! Dah lah menuduh pastu boleh cerita lak kat orang lain. Betul2 hati penyangak!! Si Penyapu ini ingat xkan ada orang cerita pada aku! Ko silap besar...!!

Worker aku yang dituduh ini, telah naik angin dan marah kat Penyapu ini. Dia lawan balik tuduhan xbetul itu! Terus Si Penyapu ini diam, & mengadu pada sekutu sebangsa dia yang worker aku ini marah & melawan pada dia. Betul2 dah melampau!! Xberani lak Si Penyapu ini cakap depan aku, mengata depan worker aku je buat ape! 

Aku betul2 sakit hati & tekanan kerja bersama dengan orang macam nie! Kalau xfikir anak dalam kandungan aku ini, dah lama aku berhenti. Notis 24jam! Tapi aku fikir panjang...kesabaran mendahului segalanya. Seolah-olah Penyapu ini nak buat aku berhenti dengan sendirinya. Busuk kan hati dia?? Dalam sebesar universiti ini, xada sorang pun tahu perangai busuk & dengki dia. Hanya aku & worker2 aku sahaja yang mengetahui segalanya sebab kami dah kena batang hidung sendiri. Dan untuk pengetahuan korang, berbual biasa dan bekerja dalam pasukan amat berbeza. 
Jadi, kalau nak tahu sikap seseorang itu kena lah bekerja dalam pasukan dulu xkira lah samada time study ataupun makan gaji, baru lah kita akan tahu sikap sebenarnya. 


Total Pageviews