Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

KENALI KU

ASSALAMMUALAIKUM
Kepada semua pembaca blog ku..

Terbangnya warkah ini untuk memberitahu bahawa aku amat2+sangat2+bangat2 menghargai penat leleh korang baca blog aku nie..he3 kepada sesiapa yang sudi singgah selalu terima kasih sgt2.. aku amat menghargainya..walaupun kadang2 blog aku nie syok sendiri..he3,xkisah la yang penting korang sudi baca..

kepada kenalan baru salam perkenalan pada u all..

Thursday, 28 July 2011

Kalau korang kena GERAM x??

Assalammualaikum semua & selamat tengahari

Mesti korang tengah layan selera kan.. aku nak cite nie ketidakpuashatian aku.. ade la sorang mamat tua nie (si S). Nak kata tua sgt pun xde la..dlm 40-an la.. dia bertugas jaga maintenance M&E kat UniKL PG. So, di pendekkan cite ade keje yang membabitkan aku & ngn dia. Yang aku geram sangat tu dia suka masuk campur hal aku keje! Benggang gile!!

1.) Mula2 dia suke sebok tanya pasal aku..aku kat mane? wat pe?? dia tanye pada C la.. pada aku ok la..maybe tanye2 kosong..

2) Pastu, dia sound aku..duk kat office je sebab ade air-cond.. aku yang pekak badak nie xdengar clear sgt so, aku abaikan je la sebab dia cakap sambil berjalan. Opismate aku si C la menyampaikan kat aku.. panas gak telinga aku tapi aku sabar lagi.

3) Yang seterusnya aku jumpe S, aku cakap kat S jangan cutie lame2 sebab S kan xleh kalo xjumpe aku..maksud aku sebab S nie suke jaga kedatangan aku ke site, jadi kalo dia MC sape lagi nak wat keje penyebok nie lagi..

4) Pastu dah slow cikit la.. aku tau ade la si S tu kutuk2 aku depan C. Tapi aku xkisah lantak pi la.. aku yang konon2nye nak tanye khabar nie pun..tanye la pada si S nape MC & sakit ape? Korang tau dia leh jawab sakit tulang & sakit hati..pastu wat muka pada aku.. ek! orang tua nie apasal lak..?? aku tanye niat baik tau.. k la xpe..aku +ve lagi..

5) Yang aku paling xLEH tahan sabar nie..Hari nie!! Mane xnya..si S cakap ngn si C cakap aku nie mcm bos duk kat opis je..pastu S suruh aku g site naik kete aku sendiri tengok subcon wat keje. Pastu ape lagi si C pun sampaikan kat aku..hati aku gile panas!! Hati aku xpayah cakap la..jantung nie laju je bergerak..menahan marah punye pasal.. Aku pun g jumpe dia..


Si C : Nie En. S kata nak jumpe dyla..
Si S : Tengok aku..
Si S : Bos!! duk kat opis je..
Aku : Nama pun bos memang duk opis je..
Si S : Mane leh..kene r g site..
Aku : Abes tu kalo sy g site sy kene ke cakap kat En. S??
Si S : Tersengih2..
Iyela, bos mesti tau semua perkara..
nt kalo Mr C (Bos aku) tanye, senang nak jawab
Aku : Iyela, tu y sy cakap kalo sy g site, g wat keje,
sy nak kene btau En.S ke???
Mcm tu???!! Baru En. S tau sy wat keje, sy g site??
Si S : Tu Subcon wat keje g r tengok..
tengok mereka wat keje..
nie tempat kat mane...yang nie tempatnya kat mane..
Aku : Tu sy tau.. sy memang g tengok mereka wat keje..
abes tu xkan sy g site tengok mereka wat keje,
sy kene inform kat En. S??
xkan sy kene bgtu sy tengah tengok site nie..
lagipun mereka lebih tau tempat2 kat site nie..berbanding En.S!!
Si S : Tersengih2 lagi..seolah2 menganjing!
Aku : Mcm nie la En. S, En. S wat keje Encik, sy wat keje sy!
UniKL kalo masuk campur hal TRC memang xleh wat keje..!

time tu memang aku batuk2..xsihat sgt..
Si S nie xpuas hati lagi..dia sound aku lagi..

Si S : Bawa la balik dyla nie g opis..tengok tu batuk!
(En. S suruh si C bawa aku balik)
xleh wat keje..asyik batuk je.. balik la!!!
Aku : Tu la sy cakap, sy xleh g site sy bos kene duk opis..
tapi En. S xleh kalo kalo xnampak muka sy!
Si S : DAH la pi la balik!
C sorang ade pun dah cukup..
esok ambil MC, sok xpayah datang keje.

(xkuang ajo ke pada korang?! dia leh halau aku!!)

Aku : Kalo iye pun BENCI..jgn nampak sgt!!
Sy tau C leh wat keje..
mcm sy cakap la..
En. S kan xleh xtengok muka sy..xmyebuk hal sy!!

(yang aku xleh tahan sepanjang itu si C ASYIK ketawar je..si S lak menyenggih!! seolah2 menganjing aku..korang tau kan ape itu menganjing?? mane aku xangin..
mcm si C nie suke aku gaduh..entah la!

pada aku la..aku tau tanggjawab aku & tugas aku..so, xpayah nak menyebok.. lagi pun nie la pertama kali org company lain menyebok keje aku.. aku pun tau dia pun bukan betol sgt wat keje, banyak hilang je (mcmane aku tau?? sape lagi kalo bukan si C yg cite kat aku) tapi aku xpenah masuk campur.. lantak masing2 lah..

sebab si S nie selalu nampak si C nie round site..tapi bila aku lak round site dia xpenah nampak.. nampak buruk aku je.. lagipun S bukan bos aku, malah lain company lak tu.. nape dia nak sound aku macam tu?? nak pertikaikan keje aku tol x pada korang?

cume si C penah cite kat aku.. si A (staff unikl gak) nie bz ape je, ari2 cakap bz.. tp xtau bz nya ape.. aku pun cakap balik kat C, u jgn jadi mcm En. S k, menyebok hal keje org.. msg2 kan ade keje msg2..xkan dia wat keje kene bgtau u dulu.. si C jawab, i tau la..i cite jeee..

sebelum itu, aku ade cakap ngn C, kadang2 aku nak sound ke nak lawan dia balik ke..aku fikir balik! aku fikir panjang..aku xnak gaduh2.. lagi pun dia orang tua.. jadi aku malas nak cakap lebih2.. tapi makin aku diam, makin galak lak si S..
- 1x leh r sabar..
- masuk ke2x panas lagi tapi leh sabar..
- ke3x syaitan dah hasut mane leh sabar beb.. tapi mak aku ade pesan, "cakap tu baik2 kak..kdg2 org xpuas ati.. dia geram.. dia wat kite cara halus.. hati org kite xtau kak.."

4 comments:

NM02 said...

biarkan aje, yang pasti hanya satu, atas kepala kita sentiasa tahu gerak geri kita. dosa pahala biar Dia yang tentukan..

Adyla said...

nm02:insyaALLAH..

ratusiput said...

apakata kite lestikkkk je muke dia 2 orang...kat opis gua ni ade gak sorang asik mintak je nak kena lestik mulut dia...ehehe..

CN2S said...

hehehe...baca citer you ni, macam si C tu je yang tak puas hati kat you. my 2 cents :)

Total Pageviews