Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

KENALI KU

ASSALAMMUALAIKUM
Kepada semua pembaca blog ku..

Terbangnya warkah ini untuk memberitahu bahawa aku amat2+sangat2+bangat2 menghargai penat leleh korang baca blog aku nie..he3 kepada sesiapa yang sudi singgah selalu terima kasih sgt2.. aku amat menghargainya..walaupun kadang2 blog aku nie syok sendiri..he3,xkisah la yang penting korang sudi baca..

kepada kenalan baru salam perkenalan pada u all..

Thursday, 28 July 2011

Kesabaran Di Uji

Sabar dyla....!!
Kau puasa hari ini.. jadi kene banyak bersabar..
Apa pun dia cakap..
Kau pekak kan telinga dyla..
Jangan kerana dia kau kurangkan pahala puasa kau..
Ingat itu dyla..


Tapi nape tengok muka dia pun aku xleh ek??
Sakit betol hati ini..
Dengar suara dia lagi arr....
Mcm nak bagi Penampo jeee..!!

p/s : duhai hati, sabar la dikau..

Kalau korang kena GERAM x??

Assalammualaikum semua & selamat tengahari

Mesti korang tengah layan selera kan.. aku nak cite nie ketidakpuashatian aku.. ade la sorang mamat tua nie (si S). Nak kata tua sgt pun xde la..dlm 40-an la.. dia bertugas jaga maintenance M&E kat UniKL PG. So, di pendekkan cite ade keje yang membabitkan aku & ngn dia. Yang aku geram sangat tu dia suka masuk campur hal aku keje! Benggang gile!!

1.) Mula2 dia suke sebok tanya pasal aku..aku kat mane? wat pe?? dia tanye pada C la.. pada aku ok la..maybe tanye2 kosong..

2) Pastu, dia sound aku..duk kat office je sebab ade air-cond.. aku yang pekak badak nie xdengar clear sgt so, aku abaikan je la sebab dia cakap sambil berjalan. Opismate aku si C la menyampaikan kat aku.. panas gak telinga aku tapi aku sabar lagi.

3) Yang seterusnya aku jumpe S, aku cakap kat S jangan cutie lame2 sebab S kan xleh kalo xjumpe aku..maksud aku sebab S nie suke jaga kedatangan aku ke site, jadi kalo dia MC sape lagi nak wat keje penyebok nie lagi..

4) Pastu dah slow cikit la.. aku tau ade la si S tu kutuk2 aku depan C. Tapi aku xkisah lantak pi la.. aku yang konon2nye nak tanye khabar nie pun..tanye la pada si S nape MC & sakit ape? Korang tau dia leh jawab sakit tulang & sakit hati..pastu wat muka pada aku.. ek! orang tua nie apasal lak..?? aku tanye niat baik tau.. k la xpe..aku +ve lagi..

5) Yang aku paling xLEH tahan sabar nie..Hari nie!! Mane xnya..si S cakap ngn si C cakap aku nie mcm bos duk kat opis je..pastu S suruh aku g site naik kete aku sendiri tengok subcon wat keje. Pastu ape lagi si C pun sampaikan kat aku..hati aku gile panas!! Hati aku xpayah cakap la..jantung nie laju je bergerak..menahan marah punye pasal.. Aku pun g jumpe dia..


Si C : Nie En. S kata nak jumpe dyla..
Si S : Tengok aku..
Si S : Bos!! duk kat opis je..
Aku : Nama pun bos memang duk opis je..
Si S : Mane leh..kene r g site..
Aku : Abes tu kalo sy g site sy kene ke cakap kat En. S??
Si S : Tersengih2..
Iyela, bos mesti tau semua perkara..
nt kalo Mr C (Bos aku) tanye, senang nak jawab
Aku : Iyela, tu y sy cakap kalo sy g site, g wat keje,
sy nak kene btau En.S ke???
Mcm tu???!! Baru En. S tau sy wat keje, sy g site??
Si S : Tu Subcon wat keje g r tengok..
tengok mereka wat keje..
nie tempat kat mane...yang nie tempatnya kat mane..
Aku : Tu sy tau.. sy memang g tengok mereka wat keje..
abes tu xkan sy g site tengok mereka wat keje,
sy kene inform kat En. S??
xkan sy kene bgtu sy tengah tengok site nie..
lagipun mereka lebih tau tempat2 kat site nie..berbanding En.S!!
Si S : Tersengih2 lagi..seolah2 menganjing!
Aku : Mcm nie la En. S, En. S wat keje Encik, sy wat keje sy!
UniKL kalo masuk campur hal TRC memang xleh wat keje..!

time tu memang aku batuk2..xsihat sgt..
Si S nie xpuas hati lagi..dia sound aku lagi..

Si S : Bawa la balik dyla nie g opis..tengok tu batuk!
(En. S suruh si C bawa aku balik)
xleh wat keje..asyik batuk je.. balik la!!!
Aku : Tu la sy cakap, sy xleh g site sy bos kene duk opis..
tapi En. S xleh kalo kalo xnampak muka sy!
Si S : DAH la pi la balik!
C sorang ade pun dah cukup..
esok ambil MC, sok xpayah datang keje.

(xkuang ajo ke pada korang?! dia leh halau aku!!)

Aku : Kalo iye pun BENCI..jgn nampak sgt!!
Sy tau C leh wat keje..
mcm sy cakap la..
En. S kan xleh xtengok muka sy..xmyebuk hal sy!!

(yang aku xleh tahan sepanjang itu si C ASYIK ketawar je..si S lak menyenggih!! seolah2 menganjing aku..korang tau kan ape itu menganjing?? mane aku xangin..
mcm si C nie suke aku gaduh..entah la!

pada aku la..aku tau tanggjawab aku & tugas aku..so, xpayah nak menyebok.. lagi pun nie la pertama kali org company lain menyebok keje aku.. aku pun tau dia pun bukan betol sgt wat keje, banyak hilang je (mcmane aku tau?? sape lagi kalo bukan si C yg cite kat aku) tapi aku xpenah masuk campur.. lantak masing2 lah..

sebab si S nie selalu nampak si C nie round site..tapi bila aku lak round site dia xpenah nampak.. nampak buruk aku je.. lagipun S bukan bos aku, malah lain company lak tu.. nape dia nak sound aku macam tu?? nak pertikaikan keje aku tol x pada korang?

cume si C penah cite kat aku.. si A (staff unikl gak) nie bz ape je, ari2 cakap bz.. tp xtau bz nya ape.. aku pun cakap balik kat C, u jgn jadi mcm En. S k, menyebok hal keje org.. msg2 kan ade keje msg2..xkan dia wat keje kene bgtau u dulu.. si C jawab, i tau la..i cite jeee..

sebelum itu, aku ade cakap ngn C, kadang2 aku nak sound ke nak lawan dia balik ke..aku fikir balik! aku fikir panjang..aku xnak gaduh2.. lagi pun dia orang tua.. jadi aku malas nak cakap lebih2.. tapi makin aku diam, makin galak lak si S..
- 1x leh r sabar..
- masuk ke2x panas lagi tapi leh sabar..
- ke3x syaitan dah hasut mane leh sabar beb.. tapi mak aku ade pesan, "cakap tu baik2 kak..kdg2 org xpuas ati.. dia geram.. dia wat kite cara halus.. hati org kite xtau kak.."

Tuesday, 26 July 2011

Apa itu eye bags?


Eye bags atau dalam bahasa ibunda kita lingkaran hitam bawah mata. Sebelum nie aku xtahu sangat & paling penting xambil kisah langsung.. tapi pas aku sendiri mengalaminye.. terusss aku buka buku, majalah, search internet & sewaktu ngan nye.. study beb! Kene ar ambil tau serba cikit..

Untuk pengetahuan korang, ade beberapa PUNCA yang menyebabkan lingkaran hitam bawah mata, jom kite layannn sape yang kene.. :-

1. Selari dengan umur anda yang semakin meningkat.
2. Anda ada alahan.
3. Ciri-ciri kulit wajah anda sendiri.
4. Mengalami keletihan setelah bekerja seharian.
5. Kekurangan nutrisi pada tubuh anda.
6. Faktor genetik.
7. Pengaliran darah yang tak stabil.
8. Anda menghadapi tekanan dan tak dapat mengawalnya dengan baik.
9. Terdedah kepada cahaya matahari. (Bukan matahari waktu pagi yer.)
10. Penurunan berat badan yang agak mendadak.
11. Ada masalah pinggang dan juga perut.
12. Tisu lemak dan cecair.
13. Masalah sinus.
14. Anda memang ada masalah kesihatan.
15. Anda seorang perokok.


Selain itu, tidur yang x mencukupi jugak merupakan penyumbang utama bagi menghasilkan lingkaran hitam bawah mata ini. Normal hour tidur = 8 jam. So, sape2 yang rasa tidur xcukup tu..bawa2la tidur ye.. jgn time keje curi2 tidur lak.. :)

tapi kalo korang terlebih tidur pun xbagus gak, dimana semakin lame sesorang itu tidur badan nya akan menjadi semakin letih..kalo korang xcaya korang try la wat.. (sebab aku sendiri penah try wat..kah3)

Tapi pada aku yang paling penting sekali bagaimana kite mengawal emosi kite..sebab bila emosi kite x menentu, contohnye korang berada dalam keadaan tekanan..secara automatiknye korang bakal menjadi individu yang payah & susah untuk melelapkan mata..

sebab apa tau???

sebab fikiran korang dah melayan memikirkan sesuatu..pastu start la xleh tidur la, xleh nak lelapkn mata la, start la korang tengok hp & nak mengacau orang tengah2 mlm, pusing kanan pusing kiri.. & akhirnye korang akan terlelap tanpa disedari..

kalo korang nak tau gak..lingkaran hitam bawah mata ini xkan terhasil dalam jangka masa yang singkat..maksudnye korang dah lama wat kerja sambilan nie tanpa korang sedar.. so, aku nak ucapkan tahniah pada korang yang sudah berjaya ngan cemerlangnya menghasilkan ege bags..mcm aku!!

Saturday, 23 July 2011

ADIK ku...yang ke19thn

Hi semua..
Salam hari sabtu
walaupun dah dekat 3 minggu bestday adik aku blalu...tapi aku xkira, aku tetap nak upload gak..hehehe... nie bestday adik aku yang paling kecil tapi badan yang paling sihat antara kami..(sorry dik..he3)

tahun nie genap adik 19thn, tahun nie gak adik ambik STPM.. bulan november xsalah aku..wat yang terbaik dik..tok mak, abah, akak & abg mu..jgn asyik main game je..he3 (cakap org sendiri pon same je) tapi akak xpe..sebab akak xde exam. Kami sentiasa mendoakan yang terbaik tok adik..nanti kalo dapat result yang baik..leh adik masuk U, leh adik berdikari..adik kan nak mcm tu.. so wat yang terbaik tok diri adik sendiri k.. akak & abg dah lepas dah..now turn adik.. do the best!






Friday, 15 July 2011

TOLONG SAYA...!!


eye bags??

Macamane nie??

Ape aku harus wat???

Arrr...BUnTuuuu!!!

selama nie aku langsung xperasan..
mane tau tunang aku tegur..
"kenapa mata tu..nangis ek?? bengkak jeee.."
terus aku tengok...aduh ape benda nie..???
aku la manusia paling mALAS nak jaga muka nie..lagi pun aku xtahu sangat bab2 penjagaan kecantikkan nie..aduh macamane nie????
aku try tanye ratusiput..
ratusiput cakap nie la eye bags..
aduh ape lak eye bags nie..??
selama nie aku ingat mybe sebab aku pakai spek..
so spek aku tarik power dari mata aku..
rupenye ege bags!
aku terus search kat internet...
olay? nivea? garnier? minyak kelapa dara? kinohimitsu?? mane yang patut aku gune ek?
dalam masa yang sama aku xnak r kulit mengelupas & sewaktu ngan nye..
takut gak beb date aku kawin semakin dekat..
takut nanti pape effect..
untuk pengetahuan korang kulit aku jenis berminyak..
macamane nie korang ade cadangan x ape yang patut aku wat?
atau korang ade petua2 ke??
hhuhuhuhu....


(kawan2... tengok mata aku.. sedihnyeee)

p/s : AAaarrrr....majlis perkahwinan aku lagi 2 bulan je nie...
ape yang patut aku wat??



Friday, 1 July 2011

Berpoya-poya


Salam..hi semua

Aku nak share cite cikit nie.. nie la cousin2 aku yang paling rapat ngan aku.. senang cite umo kami xbyk beza pun.. kepala masing2 memang gile2 & xtahu malu..!!! he3. Kalo nak ketawa xde maknanya nak cover2 macam ppuan melayu terakhir tu.. wat hal kami 4 org je.. (pedulik ape org sekeliling).

Tapi memang best la..sebenarnye, kami susah nak berkumpul macam nie..iyela masing2 sebok ade yang dah kawin, dah keje, ade yang masih stdy lagi..ade bz ngan bf laa..he3. so memang jarang & susah nak kuar berpoya2 macam nie..so, bila de kelapangan "kita enjoy la!!"

Lagi pon pasti nie aku bakal menamatkan zmn anak dara ku..kitaorg memang macam nie..konon2 sebelum kawin nak kuar sama2 la..sebelum sambung stdy, sebelum dapat anak..he3

Kitaorang kuar awal kul 9.00am..konon2 nak g breakfast same2 la.. pastu kitaorang g tengok wayang kat CS..memandangkan hari rabu kitorang g..dapat la murah..RM6.50 je sorang.. sis nur & sue nak layan cite orang putih..aku & shida lak nak layan cite melayu.. so, kami berpakat tengok je la KL Gangster..nak tahu gak cite yang mendapat kutipan 11 juta nie..not bad la..Jalan cite yang menarik..dah layan..kitaorang g makan pastu sempat g survey kad kawin jap..pastu otw nak balik tu..g singgah diva jap layan lak karaoke..sorang2 menunjukkan kehebatan masing2..yang mana kononnya tadi xnak nyanyi la..sakit tekak la..malu la.. tup2 lagi advance.. sebab tu ade org cakap, sebelum dapat microphone malu2, tapi bila dah dapat xnak lepas..he3
pape pon memang bestla!

sOooo layan pic kitaorang niee...



SIS NUR
nie la kakak paling tua antara kami..tapi nampak awek muda kan?
anak dah sorang dah..


AKU
empunye blog..he3


SHIDA
tua setahun dari sue..& kepala paling slamber


SUE
cousin aku yang paling muda..baru 22thn
stdy kat uitm ambil law


dalam toilet pon jadi la..ambil pic sendiri
cian kami..






















Total Pageviews