Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

KENALI KU

ASSALAMMUALAIKUM
Kepada semua pembaca blog ku..

Terbangnya warkah ini untuk memberitahu bahawa aku amat2+sangat2+bangat2 menghargai penat leleh korang baca blog aku nie..he3 kepada sesiapa yang sudi singgah selalu terima kasih sgt2.. aku amat menghargainya..walaupun kadang2 blog aku nie syok sendiri..he3,xkisah la yang penting korang sudi baca..

kepada kenalan baru salam perkenalan pada u all..

Monday, 16 May 2011

5 Bulan Sebelum

Salam,

Lagi 5 bulan majlis aku

andaman & photografer dah settle

tinggal nak bayar ansuran je la

andaman pilihan aku [ Shas Bridal ]

pada aku solekan mereka cantik

dan baju2 pon not bad

pelamin lak mereka bagi aku pilihan

tok pilih sendiri dari butik mereka

atau aku boleh tengok sample dah luar butik

dan mereka akan aplikasikannya

tentang harga pulak

dari yang mahal sehingga lah yang sederhana murah

tapi aku pilih ikut kemampuan aku je..

Address : Z22 & Z23, Jalan Garuda, Aras 1, Terminal Larkin, 80350, Johor Bahru, Johor.

Branch : Lot 02-07, Jalan Datin Halimah, Larkin Indah, 80350, Johor Bahru, Johor.

E-mail : shasbridal@yahoo.com


Photografer lakk

aku pilih [ gk.photo@yahoo.com ]

gambar2 yang mereka ambil

terang, jelas & cantik

yang paling penting ia murah

korang leh try nilai sendiri..

http://gk-photography.blogspot.com/

Aku pun dah start beli kelengkapan majlis cikit2..

setakat nie aku dah beli bunga manggar, beg berkat tok dewasa & kanak2, plastik2 tok bungkus lauk (biasa la upah orang masak-no catering), bunga telur lak (aku xwat boleh ke ek? xtahu la..) dan selebihnya aku akan beli cikit.. aku ikut nasihat kakak kat opis aku (dyla, lu lebih baik li cikit2..xterasa sangat duit keluar...lagi pon kadang2 kalau wat last minutes takut byk yang tertinggal..biar ciapkan cikit2..nie lu nak wat majlis kahwin bukan kecil2 punye majlis..gua cakap dari pengalaman gua..- walaupun bahasa yang digunakan nampak kasar..tapi kitaorang nie brutel..yang penting niat..anyway thanks kak!)


Tentang Bilik Tidur lak

aku wat sendiri

dengar macam kelakar kan

tapi tu la yang jadi pon

nanti dah dekat2 time majlis

dah tergantung ciap hiasan bilik tidur tu

aku tunjukkan kan korang k..

aku tengok sample dari kedai

& aku aplikasikan tok hiasan bilik tidur aku

cikgu aku adalah "mak aku"

memandangkan dia xsihat sangat

jadi aku lah yang akan menjahit..

orang kata hasil kerja tangan lagi bermakna (orang kata..hehehe)

cadar lak ada sales bulan lepas aku pun sapu la

sekali 2 aku li cadar..1 tok majlis (hitam +putih ), 1 lagi tok aku pakai ari2 biasa..

hiasan lak color merah+ade hitam cikit+aku jahit labuci (silver) tok naikkan serinya

memandangkan tema aku merah+hitam+putih

jadi aku kena serapkan warna2 nie

kat hiasan bilik tidur aku nie..

harap2 berjayalah!


Hantaran lak

aku pon wat sendiri...

semua wat sendiri..

korang jgn salah faham

aku bukan kedekut

cume "money" xcukup sangat

jadi aku kene la wat sesuatu

tok menjimatkannya (nie pendapat aku je)

aku pon dah wat cikit2..

tinggal aku nak hiaskannya sahaja..

barang2 hantaran pon aku dah li cikit2..


dalam family aku

aku anak ppuan tunggal

& yang sulung lak tu

mak aku lak xsihat sangat

lagi pon dia xada pengalaman kahwin kan anak

abah & adik2 aku xtahu sangat pasal wat2 nie semua

jadi aku kene lah wat cikit2

kadang2 aku ade gak tanye pendapat kwn2 & sedara mara

memandangkan adik2 aku semuanya study lagi

jadi aku kena r berjimat cermat

dan kene pandai pilih yang terbaik dan xmerugikan (hehehe..)

ohh ya..aku lupe lak

tentang kad kahwin

korang ade tempat yang murah2 x

area JB la

this week aku nak cari kad kahwin lak..





2 comments:

ratusiput said...

uhuk..uhuk...tetibe cam tersedak pulak...ahahaha..

Adyla said...

hehehe...gedik la akak..anyway thnks..

Total Pageviews